Ga naar de inhoud

Lezing en excursie Maasvlakte

Dit jaar organiseren we een excursie naar de Tweede Maasvlakte, een uniek uitbreidingsproject van de Rotterdamse Haven. Met dit nieuwe in zee aangelegde gebied is Nederland 2.000 ha groter geworden en is de kustlijn plaatselijk bijna 3,5 kilometer verder in zee komen te liggen. In 2008 startte de aanleg en in 2013 werd de Tweede Maasvlakte officieel in gebruik genomen.
Op donderdag 30 mei 2024 om 19.30 uur verzorgt oud-Odulphiaan Corné Vorselaars een lezing over dit bijzondere gebied. Corné neemt ons mee in de geschiedenis van de totstandkoming van dit project en de bijzondere betekenis voor de economische ontwikkeling. De lezing wordt gehouden in de voormalige kapel van het Odulphuslyceum. De lezing is een voorbereiding op de excursie op zaterdag 1 juni 2024 naar de Tweede Maasvlakte. Corné zorgt voor de toelichting onderweg. Voor de excursie verzamelen we op 1 juni 2024 om 08.30 uur op het parkeerterrein van de Philharmonie, Oude Goirleseweg 167 in Tilburg. In de Philharmonie is op het eind van de dag voor de deelnemers die dat willen, een afsluitend etentje.
De kosten voor de excursie bedragen voor leden € 40 en voor introducé(e)s € 55. Dat is exclusief het afsluitend etentje.
Zowel voor de lezing als voor de excursie graag vóór 1 mei aanmelden via activiteiten@oud-odulphianen.nl. Na aanmelding ontvangen de deelnemers een uitgebreid programma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *