Ga naar de inhoud

Over de vereniging

Op 25 september 1899 werd het St.-Odulphuslyceum in Tilburg opgericht. Jaarlijks op 25 september wordt dit feit op de school nog steeds traditioneel herdacht met een diesviering. Veel oud-leerlingen hebben plezierige herinneringen aan de diesvieringen die zij hebben meegemaakt. Het is dus niet toevallig dat 25 september een ideale dag was om de Vereniging Oud-Odulphianen op te richten. Dat gebeurde in 2013.

Op 28 november 2014 werden de statuten van de vereniging bij de notaris vastgelegd waarna de vereniging kon worden ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

In het eerste jaar waren we vooral bezig met ledenwerving. Eind februari 2015 telde de vereniging al bijna 500 leden.

Wat doen we?

De vereniging heeft tot doel de banden tussen de leden onderling en tussen de leden en de school te versterken. Dat gebeurt o.a. door:

  • Het organiseren van reünies, borrels, lezingen en andere bijeenkomsten voor de leden;
  • Het informeren van de leden over bijeenkomsten en activiteiten van oud-Odulphianen;
  • Het informeren van de leden over gebeurtenissen die met de school te maken hebben en die voor hen interessant kunnen zijn;
  • Het inzetten van de deskundigheid van de leden en van andere middelen t.b.v. de school en de leerlingen van nu;
  • Het – samen met de school – organiseren van reünies en het publiceren van lustrumboeken. De informatie wordt gegeven via een digitale nieuwsbrief die op onregelmatige tijden verschijnt.

Iedereen die leerling of personeelslid op het St.-Odulphuslyceum te Tilburg is geweest, kan er lid van worden.